Coffe cake

Coffe cake, Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 6

  • 100 ml Plantaardige olie
  • 3 Eieren
  • 250 Gr Rietsuiker
  • 100 gr Tarwe bloem (gezeefd)
  • 50 gr Zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
  • 1\4 tl Baking soda (gezeefd)
  • 2 tl Vanille essence
  • 2 tl instant koffie opgelost in el heet water
  • 125 gr zure room
  • 125 gr poeder suiker (voor de glazuur)
  • 20 gr gesmolten boter (voor de glazuur)
  • 1 tl instant koffie (opgelost in heet water, glazuur)
  • 28 x 18 cm recht hoekige bakvorm bekleed met bakpapier

 

Bereiding van de Coffe cake

  1. De oven voorverwarmen op 160 c. Voeg de olie, rietsuiker en eieren samen en mix voor zo’n 3 minuten op de hoogste stand. Voeg dan de vanille essence, instant koffie toe en mix dan nog eens 1 minuut op de hoogste stand.
  2. Voeg met een spatel de gezeefde bloem, zelfrijzend bakmeel en baking soda in etapes toe aan het beslag. Voeg ook de zure room in etappes met een spatel toe aan het beslag.
  3. Doe het beslag in de bakvorm en plaats deze in het midden van de oven voor ca. 30 -40 min. Kijk of de cake gaar is d.m.v. een prikker.
  4. Laat de cake goed afkoelen voordat je de glazuur er op smeert. Voeg de poedersuiker, de gesmolten boter bij elkaar en roer. Dan voeg je scheutje voor scheutje de instant koffie toe. Smeer de glazuur op de cake en de hij is klaar!

.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNIË / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes