INGREDIËNTEN
Porties: 1 puddingvorm
– 10 g gelatine (6 blaadjes)
– 80 g water
– 1 ei
– 4 eierdooiers
– 100 g suiker
– 100g Marsala, koud
– 100 g bitterkoekjes, fijngehakt
– 500 g slagroom
– 80 g water
– 1 ei
– 4 eierdooiers
– 100 g suiker
– 100g Marsala, koud
– 100 g bitterkoekjes, fijngehakt
– 500 g slagroom
BEREIDING van de Bavarois met Marsala en bitterkoekjes
1. Doe 80 g water en de gelatine in een steelpannetje en laat even weken.
2. Klop het ei met de eidooiers en 50 g suiker au bain marie op.
3. Zet het pannetje met de gelatine op laag vuur en verwarm het tot de gelatine is opgelost. Laat niet koken! Spatel de gelatine door het eimengsel.
4.Meng de koude Marsala en de fijngehakte bitterkoekjes door het mengsel en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
5.Klop intussen de slagroom met de overige 50 g suiker lobbig en spatel de slagroom door het bavaroismengsel,
6. Spoel een puddingvorm om met koud water en giet de bavarois erin. Zet de vorm een dag in de koelkast, zodat de smaken goed in kunnen trekken.
7. Houd de vorm voor het serveren even onder warm water en leg er een platte schaal op en keer het geheel samen om. Verwijder de vorm.
Je kunt de bavarois eventueel serveren met gezoete slagroom.Bron: “De Banketbakker”, Cees Holtkamp.
2. Klop het ei met de eidooiers en 50 g suiker au bain marie op.
3. Zet het pannetje met de gelatine op laag vuur en verwarm het tot de gelatine is opgelost. Laat niet koken! Spatel de gelatine door het eimengsel.
4.Meng de koude Marsala en de fijngehakte bitterkoekjes door het mengsel en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
5.Klop intussen de slagroom met de overige 50 g suiker lobbig en spatel de slagroom door het bavaroismengsel,
6. Spoel een puddingvorm om met koud water en giet de bavarois erin. Zet de vorm een dag in de koelkast, zodat de smaken goed in kunnen trekken.
7. Houd de vorm voor het serveren even onder warm water en leg er een platte schaal op en keer het geheel samen om. Verwijder de vorm.
Je kunt de bavarois eventueel serveren met gezoete slagroom.Bron: “De Banketbakker”, Cees Holtkamp.