Engelse muffins

Engelse muffins , Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 12

  • 250ml melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje (7 gr) droog bakkersgist
  • 250 ml warm water (45°C)
  • 60 gr gesmolten boter of margarine
  • 740g bloem
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels polenta

BEREIDING van de Engelse muffins

  1. In een kleine sauspan de melk tegen de kook brengen. Van het vuur halen, suiker toevoegen en roeren tot deze is opgelost. Lauw laten worden. Gist in een kommetje warm water oplossen en in ong. 10 minuten romig laten worden.
  2. In een grote kom melk, gistmengsel, boter en 1/2 bloem tot een glad geheel kloppen. Zout en resterende (of voldoende) bloem toevoegen tot een zacht deeg ontstaat. Kneden en in een ingevette, afgedekte kom laten rijzen.
  3. Het deeg neerslaan en tot een dikte van 1 cm uitrollen. Met een koekmes, glas of leeg tonijnblikje rondjes uitsnijden. Vetvrij papier met polenta bestrooien en laat de uitgesneden rondjes hierop rijzen. Ook een beetje polenta over de muffins strooien. Afdekken en 30 minuten laten rijzen.
  4. Een ingevette, zware koekenpan of grillpan verhitten en de muffins ong. 10 per kant op middelhoog vuur bakken. De gebakken muffins in een warme oven laten staan tot ze allemaal zijn gebakken. Laten afkoelen en in plastic zakken bewaren. Voor gebruik doormidden snijden en roosteren.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNI:E / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes