INGREDIËNTEN
Aantal personen: 8
- 200g zelfrijzend bakmeel
- 200 gr suiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 eieren, losgeklopt
- 4 eetlepels gesmolten boter
- 140g mincemeat (te koop in delicatessezaken)
- 140g cranberrysaus
- 125g pompoenpuree
- Om te serveren
- 250ml zure room
- 1 pakje (200 gr) roomkaas
- 5 eetlepels poedersuiker
BEREIDING van de Gestoomde kerstpudding
-
- Vet een puddingvorm van 2 liter in. Meng door een zeef de bloem, suiker en kaneel; zet apart.
- Mix in een grote kom de eieren, boter, mincemeat, cranberrysaus en pompoen. Voeg toe aan het bloemmengsel en mix tot een glad geheel; schenk in de puddingvorm.
- Plaats een rooster op de bodem van een grote pan op middelhoog vuur en vul voor de helft met kokend water. Plaats de pudding op het rek. Stoom in 2 1/2 uur.
- Controleer de pan af en toe en voeg meer water toe indien nodig. Controleer op gaarheid door een prikker in het midden te steken. Indien stevig, zet de puddingvorm dan op een rooster (uit het water) voor 10 minuten en stort de pudding dan uit de vorm.
- Bereid een saus door de zure room, roomkaas en poedersuiker te mengen. Lepel over de warme pudding en dien op.
TERUG TAARTEN UIT GROOT-BRITTANNI:E / IERLAND
bron:Allrecipes