Koffie-Mousse

INGREDIËNTEN

Porties: 4
  • 0.5 liter sterk koffie
  • 6 – ei-witten
  • 6 – ei-dooiers
  • 200 ml slagroom
  • 200 gr poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 12 chocolade koffie boontjes

BEREIDING van de Koffie-Mousse

  1. Voeg 125 gram poedersuiker bij de eidooiers en klop het mengsel totdat het licht van kleur en schuimig is.
  2. Meng de koffie door deze crème, de slagroom en de vanillesuiker. Roer het goed door elkaar.
  3. Doe het mengsel in een pan en verwarm het zachtjes onder voortdurend roeren totdat de crème dikker wordt.
  4. Haal dan de pan onmiddellijk van het vuur en laat onder af en toe roeren afkoelen.
  5. Klop de eiwitten en als ze schuimig beginnen te worden voeg dan langzaam de rest van de suiker toe.
  6. Klop totdat ze zeer stijf zijn.
  7. Spatel 2 derde deel van de eiwitten voorzichtig door de volledig afgekoelde crème.
  8. Verdeel de mousse over 4 hoge glazen en zet ze 4 uur in de koelkast.
  9. Schep er voor het opdienen het achter gehouden stijf geklopte eiwit op en leg daar 3 chocolade koffieboontjes boven op

Bron: AH.nl