Mincemeat

Mincemeat  , Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 16

  • 500g kant en klare mincemeat
  • 175g gehakte walnoten
  • 2 appels – geschild, zonder klokhuis en in stukjes
  • 100g donkerbruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels bruine rum
  • 1 eetlepel citroensap

Deeg:

  • 500 gr witte bloem
  • 350 gr boter of reuzel
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 theelepels zout
  • 1 ei
  • 125 ml water

BEREIDING van de Mincemeat 

Deeg:

  1. Meng in een grote kom de bloem, boter of reuzel, suiker en zout. Meng dit tot een kruimelig geheel.
  2. Mix in een kleine kom het ei met het water. Meng dit door het meel. Zet in de koelkast tot je het gaat gebruiken.

Mincemeat

  1. Meng de mincemeat, walnoten, appels, bruine suiker, citroensap en rum in een kom. Mix goed. Dek af en zet een nacht in de koelkast.
  2. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
  3. Haal de vulling uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bereid het deeg voor en snij er cirkels uit voor kleine taartvormpjes. Roer de vulling goed door en giet dit over de taartbodempjes. Dek af met deeg en maak sleufjes of maak een stervormige bovenkant. Plooi en verzegel de randen.
  4. Bak 40 min in een voorverwarmde oven op een laag rooster of totdat ze goudbruin zijn.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNI:E / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes