Rhubarb cobbler

Rhubarb cobbler , Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 9

  • 150 gr suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 500 gr rabarber, gesneden
  • 1 eetlepel water
  • 15 gr boter, in klontjes
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • De bovenlaag
  • 125 gr witte bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 50g boter
  • 60 ml melk
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels suiker

BEREIDING van de Rhubarb cobbler

  1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een vierkante ovenschaal van 23 cm licht invetten.
  2. In een sauspan 150 gr suiker en maïzena vermengen. Rabarber en water toevoegen, aan de kook brengen en al roerend 1 minuut laten koken. Overscheppen in de ingevette ovenschaal. 15 gr klontjes boter en kaneel erover verdelen.
  3. Bloem, 1 eetlepel suiker, bakpoeder en zout in een middelgrote kom zeven. Boter erdoor wrijven tot een grof kruimeldeeg ontstaat.
  4. In een kopje melk en ei vermengen, aan de droge ingrediënten toevoegen en tot een vochtig deeg roeren. Met een theelepel over de rabarbarmix verdelen en bestrooien met suiker.
  5. 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken, tot de bovenkant krokant en lichtbruin is.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNIË / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes