Oranje taart recept

Oranje taart recept

INGREDIËNTEN

porties: 24

280 gram bloem
125 gram koude boter
125 gram basterdsuiker
1 ei
3 eidooiers
1 1/2 theelepel zout
200 gram witte amandelen
1 literblik halve perziken
100 gram zachte boter
3 eetlepels abrikozenjam

BEREIDING van de Oranje taart recept

Zeef ongeveer 250 gram bloem en zout in een kom. Snijd de koude boter in stukjes en voeg deze toe. Vervogens voeg je twee eidooiers en 3 eetlepels water toe. Kneed het mengsel tot een tot een soepel deeg. Laat het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast opstijven. De amandelen in een keukenmachine fijnmalen. De perziken alvast in een zeef laten uitlekken. De over voorverwarmen op 175C en een taartvorm van ongeveer 30 cm met boter in. Rol deeg uit tot een dunne lap van ongeveer 30 centimeter lang. Doe dit in de taartvorm. Klop de zachte boter in 5 minuten tot een romige massa. Voeg de basterdsuiker er voorzichtig aan toe en blijf kloppen. Vervolgens een eidooier en het ei, de gemalen amandelen en 30 gram bloem erdoorheen roeren. Verdeel dit mengsel over de taartbodem. Druk de perzikhelften met de bolle kant naar boven in de taart. Bak in het midden van de oven de taart ongeveer 40 minuten goudbruin. Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en bestrijk hiermee de bovenkant van de taart. Laat de taart in de vorm afkoelen.

TERUG NAAR  TAART RECEPTEN KONINGSDAG

bron:volrecepten.nl