Paasei-nestjes

Paasei-nestjes

INGREDIËNTEN

porties: 24

  • Nestjes
  • 250 gr boter, zacht
  • 100 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eieren, gesplitst
  • 1 1/2 theelepel vanille extract
  • 275 gr bloem
  • 175 gr pecannoten of walnoten, fijngehakt
  • Decoratie
  • 1 reep pure chocola (of witte chocola)
  • 1 zak mini chocolade-eitjes met glazuurlaagje

BEREIDING van de Paasei-nestjes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden C / gasovenstand 4. Mix de boter en bruine suiker in een kom romig en luchtig. Mix de eidooiers erdoor en roer dan de vanille extract erdoor. Mix dan de bloem er goed doorheen.
  • Klop de eiwitten schuimig in een ondiepe schaal. Spreid de walnoten uit op een bakplaat of op bakpapier.
  • Rol 1 eetlepel van het koekdeeg tot een balletje; rol dit door het eiwit en dan door de walnoten. Leg ze 5 cm van elkaar af op een ingevette bakplaat. Druk met je duim een kuiltje in elk balletje.
  • Bak de nestjes 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Als de koekjes zijn afgekoeld, smelt dan de chocolade in de magnetron. Lepel een klein beetje van de chocolade in elk kuiltje en leg er dan 2 tot 3 mini eitjes (afhankelijk van de grootte) in de holtes. Laat afkoelen zodat de chocola hard wordt en de eitjes stevig vastzitten in de nestjes.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN

bron:allrecipes.nl