Paasei cakejes

Paasei cakejes

 

INGREDIËNTEN

porties: 24

  • 275 gr witte bloem
  • 2 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 150 boter of margarine, op kamertemperatuur
  • 225 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 150 gr ruwe rietsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 300 ml melk
  • 24 mini chocolade-eitjes, uitgepakt

BEREIDING van de Paasei cakejes

 

  • De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 2 bakvormen voor 12 muffins invetten of met papieren vormpjes vullen. Via een zeef bloem, bakpoeder en zout mengen en apart zetten.
  • In een grote kom boter, basterdsuiker en rietsuiker tot een luchtige mousse opkloppen. 1 voor 1 de eieren erdoor kloppen, vervolgens de vanille erdoor roeren. Afwisselend met de melk door het meelmengsel tot een grof gemengd beslag kloppen.
  • Elke muffinvorm voor 1/3 met beslag vullen en het chocolade ei in het beslag plaatsen. Tot 2/3 aanvullen met het resterende beslag.
  • Gedurende 18-20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin bakken. De muffins zijn gaar als de bovenkant terugveert als u er lichtjes op tikt.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:allrecipes.nl