Perzik bavarois

perzik bavarois

INGREDIËNTEN

Porties: 4 personen

1 blik perziken (netto minimaal 250 gram vruchtvlees)
6 blaadjes witte gelatine
1 citroen
125 gram witte basterdsuiker
125 ml slagroom
225 gram magere kwark

BEREIDING van de Perzik bavarois

  1. Laat de perziken uitlekken en vang het vocht op. Pureer 250 gram van de perzik grof met een staafmixer.
  2. In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  3. De citroen uitpersen.
  4. In pan perzikpuree, 1 dl perziksap, 100 gram basterdsuiker en 1½ eetlepel citroensap al roerend zachtjes verwarmen en suiker laten oplossen. Ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in perzikmengsel oplossen. In bak met koud water laten afkoelen tot het mengsel lobbig is.
  5. 4 (pudding)vormpjes afspoelen met koud water.
  6. In kom de slagroom stijfkloppen. Kwark en perzikmengsel er luchtig doorscheppen. In vormpjes scheppen en bovenkant gladstrijken. In koelkast perzikbavarois ca. 3 uur laten opstijven.

TERUG NAAR BAVAROISE OP MELK BASIS