INGREDIËNTEN
Porties: 4 personen
1 blik ananas (minimaal 250 gram vruchtvlees)
6 blaadjes witte gelatine
1 citroen
125 gram witte basterdsuiker
125 ml slagroom
225 gram magere kwark
2 eetlepels geraspte kokos
Naar keuze fruit, zoals banaan, ananas, perzik, kiwi
BEREIDING van de Ananasbavarois met fruitsalade
- Laat de ananas uitlekken en vang het vocht op. Pureer 250 gram van de ananas grof met een staafmixer.
- In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
- De citroen uitpersen.
- In pan ananaspuree, 1 dl ananassap, 100 gram basterdsuiker en 1½ eetlepel citroensap al roerend zachtjes verwarmen en suiker laten oplossen. Ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in ananasmengsel oplossen. In bak met koud water laten afkoelen tot het mengsel lobbig is.
- 4 (pudding)vormpjes afspoelen met koud water.
- In kom de slagroom stijfkloppen. Kwark en ananasmengsel er luchtig doorscheppen. In vormpjes scheppen en bovenkant gladstrijken. In koelkast ananasbavarois ca. 3 uur laten opstijven.
- Maak een fruitsalade van fruit naar keuze. Bijvoorbeeld de rest van de ananas, perzik, banaan of kiwi. Snijd daarvoor het fruit in stukjes. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
- Bestrooi de fruitsalade met wat geraspte kokos en serveer bij de ananasbavarois