Ananasbavarois met fruitsalade

ananas bavarois

INGREDIËNTEN

Porties: 4 personen

1 blik ananas (minimaal 250 gram vruchtvlees)
6 blaadjes witte gelatine
1 citroen
125 gram witte basterdsuiker
125 ml slagroom
225 gram magere kwark
2 eetlepels geraspte kokos
Naar keuze fruit, zoals banaan, ananas, perzik, kiwi

BEREIDING van de Ananasbavarois met fruitsalade

  1. Laat de ananas uitlekken en vang het vocht op. Pureer 250 gram van de ananas grof met een staafmixer.
  2. In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  3. De citroen uitpersen.
  4. In pan ananaspuree, 1 dl ananassap, 100 gram basterdsuiker en 1½ eetlepel citroensap al roerend zachtjes verwarmen en suiker laten oplossen. Ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in ananasmengsel oplossen. In bak met koud water laten afkoelen tot het mengsel lobbig is.
  5. 4 (pudding)vormpjes afspoelen met koud water.
  6. In kom de slagroom stijfkloppen. Kwark en ananasmengsel er luchtig doorscheppen. In vormpjes scheppen en bovenkant gladstrijken. In koelkast ananasbavarois ca. 3 uur laten opstijven.
  7. Maak een fruitsalade van fruit naar keuze. Bijvoorbeeld de rest van de ananas, perzik, banaan of kiwi. Snijd daarvoor het fruit in stukjes. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
  8. Bestrooi de fruitsalade met wat geraspte kokos en serveer bij de ananasbavarois

TERUG NAAR BAVAROISE OP MELK BASIS