INGREDIËNTEN
Porties: 4 personen
1 blik perziken (netto minimaal 250 gram vruchtvlees)
6 blaadjes witte gelatine
1 citroen
125 gram witte basterdsuiker
125 ml slagroom
225 gram magere kwark
6 blaadjes witte gelatine
1 citroen
125 gram witte basterdsuiker
125 ml slagroom
225 gram magere kwark
BEREIDING van de Perzik bavarois
- Laat de perziken uitlekken en vang het vocht op. Pureer 250 gram van de perzik grof met een staafmixer.
- In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
- De citroen uitpersen.
- In pan perzikpuree, 1 dl perziksap, 100 gram basterdsuiker en 1½ eetlepel citroensap al roerend zachtjes verwarmen en suiker laten oplossen. Ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in perzikmengsel oplossen. In bak met koud water laten afkoelen tot het mengsel lobbig is.
- 4 (pudding)vormpjes afspoelen met koud water.
- In kom de slagroom stijfkloppen. Kwark en perzikmengsel er luchtig doorscheppen. In vormpjes scheppen en bovenkant gladstrijken. In koelkast perzikbavarois ca. 3 uur laten opstijven.