• HOME
  • HOE DOE JE DAT?
    • Basis taart bakken
    • Taart vullen.
    • Taart bekleden
    • Taart decoreren
  • RECEPTEN
    • TAARTEN RECEPTEN
      • Appeltaarten recepten
      • Chocolade taarten
      • Aardbeien-taart
      • Kwark taarten/cheese
      • Vruchtentaarten
      • Hartige taarten
      • Buitenlandse taarten
      • Slagroom taarten
      • Taarten voor de Feestdagen
      • Overige taart recepten
    • DIEET TAARTEN
      • Vetarme taart recepten
      • Glutenvrije taarten
    • CUPCAKES
    • TAARTEN GALERIJ
    • TAARTVULLING recepten
      • Botercreme recepten
      • Bavaroise, mousses op vruchtenbasis
      • Bavaroise, Mousses melk basis
      • Mousses bavaroise, op likeur basis
      • Hartige taartvullingen
      • Overige taartvulling recepten
  • CONTACT
  • HOME
  • TAART RECEPTEN
    • Appeltaarten recepten
    • Chocolade taarten
    • Aardbeien taarten
    • Kwark/cheese taarten
    • Vruchtentaarten
    • Hartige taarten
    • Slagroom taarten
    • Buitenlandse taarten
    • Taarten voor de feestdagen
    • Overige taarten recepten
  • DIEET TAARTEN
    • Vetarme taart recepten
    • Glutenvrije taarten
  • TAARTVULLING RECEPTEN
    • BOTERCREME RECEPTEN
    • BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTENBASIS
    • BAVAROISE, MOUSSES MELK BASIS
    • Mousses, bavaroises op likeur basis
    • HARTIGE TAART VULLINGEN
    • OVERIGE RECEPTEN VOOR JE TAARTVULLING
  • TAARTEN GALERIJ
  • CUPCAKES
You are here: Home / Bavarois van mokkatiramisù

Bavarois van mokkatiramisù

Print Friendly, PDF & EmailPrint het recept

mokka bavarois

INGREDIËNTEN

Porties: 8 personen

  • 3 blaadjes gelatine
  • 100 ml slagroom
  • 115 en 200 ml espresso
  • 250 gram mascarpone
  • 4 el amandellikeur
  • 5 el suiker
  • 150 gram Italiaanse lange vingers (Savoardi, Italiaanse specialiteitenwinkel), kan ook met gewone lange vingers
  • 100 gram mokka- of melkchocolade, gehakt

BEREIDING van de Bavarois van mokkatiramisù

Bekleed een cakevorm van 25 cm met vershoudfolie. Laat de folie royaal over de rand hangen. Week de gelatine 5 minuten in een bakje koud water.

Klop de slagroom lobbig. Knijp de gelatine goed uit, los al roerende op in de 115 ml hete espresso. Klop de mascarpone met de likeur en de suiker romig. Mix het koffiemengsel erdoor, spatel daarna de slagroom erdoor.

Doop de koekjes één voor één in de overige espresso en leg een laag op de bodem van de cakevorm. Verdeel 1/3 deel van het mascarponemengsel erover. Herhaal dit nog twee keer. Vouw de folie over de bavarois en zet minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast om op te stijven.

Stort de bavarois op een schaal, verwijder de vorm en folie en bestrooi met de chocolade.

Bron (aangepast): ‘Mijn favoriete desserts’ door Janneke Philippi

TERUG NAAR BAVAROISE OP MELK BASIS

BEZOEK ONZE WEBSITE

by john on augustus 13, 2014 in BAVAROISE OP MELK BASIS | Tagged Bavarois van mokkatiramisù, mousse



Maak zelf de lekkerste taarten met de mooiste vullingen, botercreme, bavarois, mousse enz.
Ook taart recepten voor hartige taarten en de feestdagen.
Of je nu voor chocolade taart, cheese cake, appel taart gaat maken, of uitleg wilt vinden voor je fondant taarten, je vindt het bij startmettaart.nl

Banner bol.com

KokenKoken
Previous Entry: Rabarbermousse met honing en munt
Next Entry: Ananasbavarois met fruitsalade

Zoek op onze site

  • HOME
  • HOE DOE JE DAT?
    • Basis taart bakken
    • Taart vullen.
    • Taart bekleden
    • Taart decoreren
  • RECEPTEN
    • TAARTEN RECEPTEN
      • Appeltaarten recepten
      • Chocolade taarten
      • Aardbeien-taart
      • Kwark taarten/cheese
      • Vruchtentaarten
      • Hartige taarten
      • Buitenlandse taarten
      • Slagroom taarten
      • Taarten voor de Feestdagen
      • Overige taart recepten
    • DIEET TAARTEN
      • Vetarme taart recepten
      • Glutenvrije taarten
    • CUPCAKES
    • TAARTEN GALERIJ
    • TAARTVULLING recepten
      • Botercreme recepten
      • Bavaroise, mousses op vruchtenbasis
      • Bavaroise, Mousses melk basis
      • Mousses bavaroise, op likeur basis
      • Hartige taartvullingen
      • Overige taartvulling recepten
  • CONTACT


Tags

appelbol appelflap appelflappen appeltaart Baklava balderdeeg bananen bananen brood bavarois bavaroise bosbes Bosbes muffin brood dessert engeland taart engelse taarten honing italiaanse rijsttaart Linzertorte malakoff Malakovtaart marsepein mousse muffin Notentaart met kersen Panforte pavlova pruimen Pruimen strudel recept rijstevlaai Rijsttaart rijsttaart met honing Spekkoek taart taart maken taart recept taart recepten taart vulling taartvulling tip toetje vlaai voorbeeld vulling

Taart recepten, taartvullingen, taart maken,taart bakken, cake ,boter crèmes en meer vind je op

Taart maken. Koekjes maken. Best cookie recipes         The best cake and pie recipes

 

Copyright © [2013] .

Start met taart.