Bavarois van mokkatiramisù

mokka bavarois

INGREDIËNTEN

Porties: 8 personen

  • 3 blaadjes gelatine
  • 100 ml slagroom
  • 115 en 200 ml espresso
  • 250 gram mascarpone
  • 4 el amandellikeur
  • 5 el suiker
  • 150 gram Italiaanse lange vingers (Savoardi, Italiaanse specialiteitenwinkel), kan ook met gewone lange vingers
  • 100 gram mokka- of melkchocolade, gehakt

BEREIDING van de Bavarois van mokkatiramisù

Bekleed een cakevorm van 25 cm met vershoudfolie. Laat de folie royaal over de rand hangen. Week de gelatine 5 minuten in een bakje koud water.

Klop de slagroom lobbig. Knijp de gelatine goed uit, los al roerende op in de 115 ml hete espresso. Klop de mascarpone met de likeur en de suiker romig. Mix het koffiemengsel erdoor, spatel daarna de slagroom erdoor.

Doop de koekjes één voor één in de overige espresso en leg een laag op de bodem van de cakevorm. Verdeel 1/3 deel van het mascarponemengsel erover. Herhaal dit nog twee keer. Vouw de folie over de bavarois en zet minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast om op te stijven.

Stort de bavarois op een schaal, verwijder de vorm en folie en bestrooi met de chocolade.

Bron (aangepast): ‘Mijn favoriete desserts’ door Janneke Philippi