INGREDIËNTEN
Porties: 4
- 250 gram uitgelekte perziken uit blik
- 50 gram suiker
- ½ theelepel versgeraspte citroenschil
- sap van 1 sinaasappel
- 6 blaadjes gelatine (gewekt in koud water)
- 250 gram dikke yoghurt
Voor de garnering:
- 4 schijfjes perzik voor de garnering
- 4 blaadjes munt
BEREIDING van de Perzik yoghurt mousse
- Pureer de perziken in de mixer en voeg hierbij de suiker en de citroenrasp. Wrijf het geheel door een fijne zeef in een ruime kom.
- Verwarm het sinaasappelsap en los hierin de gelatineblaadjes op. Laat dit afkoelen totdat het sap lobbig wordt. Voeg dit nu bij de perzikenpuree en roer geleidelijk de yoghurt erdoor.
- Schep deze mousse nu in 4 mooie coupes en laat gedurende 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast. Vlak voor het serveren nog garneren met een plakje perzik en muntblaadjes.