INGREDIËNTEN
Porties: 4
- 100 gram pure chocolade, in stukjes
- 100 gram witte chocolade, in stukjes
- 100 ml melk
- 250 ml slagroom
- 100 gram suiker
- 3 sinaasappels
- 2 eetlepels sinaasappellikeu
BEREIDING van de Twee kleuren chocolademousse
- Smelt de pure chocolade met 50 ml melk al roerend in een kom boven een pan met kokend water. Laat de chocolade iets afkoelen.
- Klop de slagroom stijf met 40 gram van de suiker en spatel de helft door de chocolade. Laat de mousse in de koelkast opstijven.
- Maak op dezelfde wijze mousse van witte chocolade.
- Rasp dunne reepjes schil van de sinaasappels of maak deze met een citrustrekkertje en kook ze 10 minuten in 100 ml water met 60 gram suiker. Laat de schilletjes uitlekken.
- Schil de sinaasappels dik (ook het buitenste vel eraf schillen) en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
- Schep bolletjes chocolademousse in coupes en leg de partjes sinaasappel ertussen. Garneer met de sinaasappelschil.
Tips:
- Met behulp van twee dessertlepels kunt u mooie eclairs (ovale bollen) maken van de mousse.
- Als u geen witte chocolade hebt kunt u deze ook vervangen door melkchocolade.
- Marineer de sinaasappelpartjes (indien gewenst) in de sinaasappellikeur.
Bron: toetjesrecepten.nl