Perzikyoghurtmousse

INGREDIËNTEN

Porties: 4

  • 250 gram uitgelekte perziken uit blik
  • 50 gram suiker
  • ½ theelepel versgeraspte citroenschil
  • sap van 1 sinaasappel
  • 6 blaadjes gelatine (gewekt in koud water)
  • 250 gram dikke yoghurt

Voor de garnering:

  • 4 schijfjes perzik voor de garnering
  • 4 blaadjes munt

BEREIDING van de Perzikyoghurtmousse

  1. Pureer de perziken in de mixer en voeg hierbij de suiker en de citroenrasp. Wrijf het geheel door een fijne zeef in een ruime kom.
  2. Verwarm het sinaasappelsap en los hierin de gelatineblaadjes op. Laat dit afkoelen totdat het sap lobbig wordt. Voeg dit nu bij de perzikenpuree en roer geleidelijk de yoghurt erdoor.
  3. Schep deze mousse nu in 4 mooie coupes en laat gedurende 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast. Vlak voor het serveren nog garneren met een plakje perzik en muntblaadjes.