Renkli kek

RENKLI KEK , TAART MAKEN

 

 INGREDIËNTEN

10 personen

Bereidingstijd:

180 minuten

Ingrediënten van de cake:

  • 270 gram witte  basterdsuiker
  • 200 ml yoghurt
  • 4 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 druppels vanille essence
  • 15 gram (1 zakje) bakpoeder
  • 500 gram bloem

Ingrediënten voor de frosting/vulling:

  • 225 ml melk
  • 40 gram meel
  • 200 gram kristalsuiker
  • 230 gram roomboter
  • 2 theelepels vanille essence

Voor de kleur:

Afdekking:

BEREIDING van de Renkli kek

 

Bereiding van het beslag en de kleuren:

  • Neem en kom en voeg hier de basterdsuiker, yoghurt, eieren, zonnebloemolie, vanille essence toe. Roer goed met een garde voor ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de bakpoeder en bloem toe aan de kom. Ga verder met roeren totdat je geen van de droge ingrediënten nog kunt terugzien.
  • Verdeel het beslag over 6 kommetjes.
  • Voeg in ieder kommetje een aparte kleur toe, namelijk: rood, oranje, geel, groen, blauw, paars.

Bereiding van de frosting/vulling:

  • Neem een pan, zet het nog niet op het vuur. Giet hier de melk in en vervolgens voeg je de meel toe. Roer goed door!
  • Na een minuut of twee zet je het vuur op een mediumstand en ga je verder met roeren. Blijf roeren, anders gaat de bodem plakken. Ga net zo lang door totdat het mengsel stevig is geworden.
  • Laat het mengsel goed afkoelen, dus het moet zo koud mogelijk zijn (Tip: zet de pan in de schuur totdat het mengsel lauw is, daarna mag je de pan in de diepvries zetten.)
  • In de tussentijd neem je een kom en voeg je de boter op kamertemperatuur toe samen met de suiker. Meng dit heel goed door met mixer.
  • Wanneer het melk/meel mengsel afgekoeld is, schep je dit bij de kom met de boter en suiker. Nu ga je alles mixen met een garde. Mix goed door, de suiker moet bijna opgelost zijn.

Afwerking van de taart:

  • Neem de kom met een bepaalde kleur  beslag en giet dit in een springvorm.  Tip: gebruik bakpapier en spray het onder met bakspray.
  • Verspreid het beslag goed.
  • Plaats de springvorm nu in een voorverwarmde oven van 150 graden voor ongeveer 5 minuten.
  • Na die 5 minuten haal je het uit de oven en leg je het ergens neer. Laat de cake afkoelen.
  • De bovenstaande stappen ga je nu voor alle andere kleuren herhalen. Zo zien de laagjes er uiteindelijk uit:
  • Nu je alle kleuren van de regenboog hebt gebakken, ga je ze in de volgorde van een regenboog stapelen. Dus de onderste laag is paars. Daarna smeer je wat van de frosting  over de cake heen.
  • Ga daarna verder met stapelen: blauw, groen, geel, oranje, rood. Na elke laag smeer je frosting, niet te royaal! We hebben nog wat nodig voor de zijkanten.
  • Nadat alles gestapeld is, smeer je op de bovenkant nog wat frosting en natuurlijk ook aan de zijkanten.
  • Rol de fondant uit.
  • Plaats dit over de cake heen, druk de randen goed aan en snijd het overige fondant er van af.
  • De Renkli Kek (regenboogcake) is nu klaar, eet smakelijk!

TERUG TAARTEN UIT TURKIJE

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:turksekok.nl