INGREDIËNTEN
Aantal personen: 9
- 150 gr suiker
- 2 eetlepels maïzena
- 500 gr rabarber, gesneden
- 1 eetlepel water
- 15 gr boter, in klontjes
- 1 theelepel kaneelpoeder
- De bovenlaag
- 125 gr witte bloem
- 1 eetlepel suiker
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 50g boter
- 60 ml melk
- 1 ei, losgeklopt
- 2 eetlepels suiker
BEREIDING van de Rhubarb cobbler
- De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een vierkante ovenschaal van 23 cm licht invetten.
- In een sauspan 150 gr suiker en maïzena vermengen. Rabarber en water toevoegen, aan de kook brengen en al roerend 1 minuut laten koken. Overscheppen in de ingevette ovenschaal. 15 gr klontjes boter en kaneel erover verdelen.
- Bloem, 1 eetlepel suiker, bakpoeder en zout in een middelgrote kom zeven. Boter erdoor wrijven tot een grof kruimeldeeg ontstaat.
- In een kopje melk en ei vermengen, aan de droge ingrediënten toevoegen en tot een vochtig deeg roeren. Met een theelepel over de rabarbarmix verdelen en bestrooien met suiker.
- 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken, tot de bovenkant krokant en lichtbruin is.
TERUG TAARTEN UIT GROOT-BRITTANNIË / IERLAND
bron:Allrecipes