RUM ROZIJNEN BAVAROISE

Ingrediënten 

  • 5 dl melk
  • 2 dl slagroom
  • 75 gram suiker
  • 8 gram poedergelatine +50 cl water
  • 100 gram rozijnen in 50 cl rum wellen

Bereidingswijze van de rumrozijnen bavaroise

  1. Week de poeder gelatine in warm water
  2. Zet de rozijnen 2 uur van te voren in de rum te wellen
  3. Breng de melk met suiker aan de kook ( pan van het vuur nemen)
  4. En roer de opgeloste gelatine erdoor, zet de massa in een bak koud water
  5. En laat dit afkoelen tot de massa gaat hangen (stijf, lobbig wordt)
  6. Klop ondertussen de slagroom stijf, als de massa hangt, de slagroom erdoor roeren
  7. Vervolgens de rozijnen er voorzichtig door roeren
  8. Giet de bavarois in een nat gemaakte vorm
  9. En laat deze 24 uur in de koelkast opstijven
  10. Stort de bavarois op een schaal (houd de vorm even onder de hete kraan)

Bron:kokenmetkoos.nl