Ingrediënten
- 5 dl melk
- 2 dl slagroom
- 75 gram suiker
- 8 gram poedergelatine +50 cl water
- 100 gram rozijnen in 50 cl rum wellen
Bereidingswijze van de rumrozijnen bavaroise
- Week de poeder gelatine in warm water
- Zet de rozijnen 2 uur van te voren in de rum te wellen
- Breng de melk met suiker aan de kook ( pan van het vuur nemen)
- En roer de opgeloste gelatine erdoor, zet de massa in een bak koud water
- En laat dit afkoelen tot de massa gaat hangen (stijf, lobbig wordt)
- Klop ondertussen de slagroom stijf, als de massa hangt, de slagroom erdoor roeren
- Vervolgens de rozijnen er voorzichtig door roeren
- Giet de bavarois in een nat gemaakte vorm
- En laat deze 24 uur in de koelkast opstijven
- Stort de bavarois op een schaal (houd de vorm even onder de hete kraan)
Bron:kokenmetkoos.nl