GRANDMARNIER BAVAROISE

grandmarnier bavaroise

Ingrediënten 

Voor 4 personen

2 blaadjes witte gelatine
2 eieren
50 g suiker
1 1/2 dl melk
3 el Grand Marnier
1/8 l slagroom
1 bekertje creme fraiche (125 ml)

Bereidingswijze van de grandmarnier bavaroise

In ruim koud water gelatine ca. 5 minuten weken.
Intussen eieren splitsen. (Eiwitten worden niet gebruikt.) Dooiers met suiker schuimig kloppen. Melk met Grand Marnier aan de kook brengen. Al roerende beetje melk aan dooiermengel toevoegen, dan mengsel door rest van melk roeren. Blijven roeren tot dik vloeibare creme (niet laten koken!). Gelatine goed uitknijpen. Van vuur af al roerende in creme oplossen. Koud laten worden.
Slagroom stijfkloppen. Creme in gedeelten door creme fraiche roeren. Dan slagroom erdoor spatelen.
Timbaaltjes met koud water omspoelen. Moussemengsel in vormpjes schenken.
In koelkast in ca. 4 uur laten opstijven.

Bron:smulweb.nl