INGREDIËNTEN
Aantal personen: 4
- 105 gr bloem
- 1,5 eetlepel suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 gr boter, in blokjes
- 3 eetlepels rozijnen of krenten
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- 60 ml karnemelk
- 1 theelepel kaneel
- 4 theelepels suiker
Bereiding van de Scones Raisins
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Meng bloem, suiker, bakpoeder en boter in een kom en kneed goed door tot het mengsel kruimelig wordt.
- Meng de krenten en sinaasappelschil erdoor.
- Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de karnemelk. Roer dit door het deeg en kneed tot een samenhangende bal deeg.
- Leg deze bal deeg op een met bakpapier beklede bakplaat of vorm er kleinere balletjes van, voor kleinere scones.
- Meng de kaneel met de suiker en bestrooi hiermee de scones.
- Bak de scone(s) 10 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd dan een kruis van 1 cm diep in de scone, maar als je kleine scones hebt gemaakt kun je deze stap overslaan, en bak nog eens 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
.
TERUG TAARTEN UIT GROOT-BRITTANNIË / IERLAND
bron:Allrecipes