Fruit pudding

Fruit pudding, Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 8

  • 380 g bramen
  • 250 g frambozen
  • 125 g blauwe bessen
  • 6 eetl. pitloze frambozenjam
  • 100 g fijne witte suiker
  • 3 theel. citroensap
  • 10 sneetjes stevig wit casinobrood, ontkorst
  • 4 eetl. slagroom, opgeklopt

 

Bereiding van de Fruit pudding

  1. Vermeng in een middelgrote pan de bramen, frambozen, blauwe bessen, jam en suiker. Breng ze aan de kook en verwarm ze nog 1 minuut. Roer het citroensap door het vruchtenmengsel en laat het afkoelen.
  2. Bekleed een souffléschaal of kom van 1¼ liter inhoud met een groot vel plasticfolie, dat u rondom 13 cm over de rand laat hangen. Snijd de sneetjes brood schuin doormidden en bekleed de bodem en wanden van de schaal met deze brooddriehoekjes. Houd wat brood over voor de bovenkant.
  3. Schep het vruchtenmengsel en het sap hiervan in de schaal. Dek het af met de resterende brooddriehoekjes. Werk de rand netjes af. Vouw het folie erover. Plaats hierop een bordje met een blik als gewicht. Zet de schaal minstens 8 uur in de koelkast. Stort hem op een groot bord en verwijder het folie. Snijd in punten en serveer met de room.

.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNIË / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes