INGREDIËNTEN
Ingrediënten voor 12 personen
- 225 gr zachte boter
- 225 gr poedersuiker
- 4 eieren,opgeklopt
- 500 gr gemengd gedroogd fruit
- 115 gr geglaceerde kersen
- 3 el sherry(naar keuze)
- 275 gr bloem
- 1 el gemengde specerijen
- 1 tl bakpoeder
- 675 gr gele marsepein
- 1 eidooier,geklopt
- lintjes,gesuikerde eieren en suikerdiertjes als versiering
BEREIDING van de Simnel-taart
Klop de boter met de suiker romig.
Klop de eieren en het fruit,
de kersen en de sherry.
Zeef de bloem,de specerijen en de bakpoeder
over het mengsel en roer het erdoor.
Vorm de helft van de marsepijn een cirkel(20cm).
Schep de helft van het deegmengsel in de bakvorm en leg de marsepein erop.
Schep het resterende deeg erover en strijk de bovenkant glad.
Bak de taart 2 1/2 uur of tot hij goudbruin is en soepel bij het aanraken.
Laat hem 15 min.afkoelen in de vorm en vervolgens op een rooster.
Verwijder het bakpapier.
Rol van de rest van het marsepein een
passend deksel.
Bestrijk de bovenkant van de taart met eigeel
en leg daar de marsepijnen cirkel op.
Vorm met een vork ribbels langs de zijkanten
en een mooi rasterpatroon in het midden.
Bestrijk de marsepein met de rest
van het eigeel.
Zet de taart op een bakplaat en laat hem in
5 min.onder de grill bruin worden.
Laat hem daarna goed afkoelen.
TERUG TAARTEN UIT ENGELAND
bron:smulweb.nl