Spektaart

Spektaart   , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

Ingrediënten voor 12 personen

150 gr.bloem,
75 gr.runvet,
6 ei,
100 gr mager rookspek in reepjes,
50 gr.gehakte peterselie
1 dl.slagroom,
1tl.zout 2 el.water.

BEREIDING van de Spektaart 

Schaaf op een grove rasp het vet bij de bloem
die U in een kom heb gestort.Roer met een mes
1 ei,water en zout er bij en kneed vlug een
soepel deeg.Verdeel het in twee gelijke bol
letjes.bestrooi het werkblad met bloem,en rol
de bolletjes daarop heel dun uit tot ronde
plakken van 32 en 28 cm. middellijn Beleg de
ingevette vorm met de grootste plak,leg de
kleine er losjes op en zet het geheel een
30 min. in de koelkast

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor.Haal de `deksel`van de
deegbak,bestrijk de bodem met losgeklopt ei.
bestrooi hem met reepjes spek,4 losgeklopte eieren,verdeel daar over de peterselie.Schenk
de room erbij,voeg peper en zout naar smaak
toe.Bestrijk nu ook de rand van de deegbak
met ei,knip een paar gaatjes in het deksel
en leg het over alles heen.Druk de randen ste
vig op elkaar met een vork,bestrijk de boven
kant met ei en bak de pastei in 40 min gaar
op de onderste richel van de oven

TERUG TAARTEN UIT  ENGELAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:smulweb.nl