INGREDIËNTEN
Voor 8 personen
- 1 sinaasappel
- 115 g zachte boter, plus extra om in te vetten
- 115 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren, losgeklopt
- 175 g griesmeel
- 100 g gemalen amandelen
- 11 1/2 tl bakpoeder
- poedersuiker, om te bestuiven
- uitgelekte of Griekse yoghurtvoor erbij
Siroop
- 300 ml sinaasappeilsap
- 130 g poedersuiker
- 8 kardemompeulen, geplet
BEREIDING van de Sinaasapple amandel taart
1 Verwarm de oven voor op 180 “C. Rasp de schil van de sinaasappel en houd wat sliertjes achter ter garnering. Pers 1 helft uit. Klop de boter, het sinaasappelraspsel en de basterdsuiker in een kom tot een lichte, luchtige massa. Klop geleidelijk de eieren erdoor.
2 Meng in een andere korm het griesmeell, de amandelen en het bakpoeder en spatel dit met het sinaasappelsap door de sinaasappel botermassa. Schep het beslag in een ingevet bakblik van 20 cm doorsnee en bak de taart 30-
3 Verwarm voor de siroop het sinaasappelsap, de suiker en kardemompeulen al roerend in een pan tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en laat het mengsel 4 minuten zachtjes doorkoken, of tot het stroperig wordt.
.
.
SINAASAPPEL AMANDELTAART
bron:taart-bakken.nl