INGREDIËNTEN
- 4 personenBereidingstijd:
45 min
Ingrediënten
- 40 loempiavellen (ja, u leest het goed: 40)
- Halve glas zonnebloemolie
- 2 glazen melk
- 3 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 glas witte kaas (%40)
- 1 glas geraspte Nederlandse kaas
BEREIDING van de Su böregi
Bereiding van de saus:
- Voeg de melk, eieren, zonnebloemolie en bakpoeder toe in een kom. Goed kloppen!
Bereiding van de börek
- Dompel de loempiabladeren in het sausmengsel.
- Bedek de bodem van de bakplaat met 12 stuks gedompelde loempiabladeren.
- Rasp de witte kaas met een vork op een bord, en mix deze met de geraspte Nederlandse kaas.
- Strooi dit mengsel vervolgens over de loempiabladeren in de bakplaat.
- Bedek dit wederom met 12 stuks gedompelde loempiabladeren.
- Strooi wederom het kaasmengsel over de loempiabladeren.
- Leg de overige 16 stuks gedompelde loempiabladeren eroverheen.
- Snijd het geheel in blokjes.
- Leg de bakplaat voor 20 minuten op 180 graden in de oven.
- Eet smakelijk!
bron:turksekok.nl