Twee kleuren chocolademousse

INGREDIËNTEN

Porties: 4

  • 100 gram pure chocolade, in stukjes
  • 100 gram witte chocolade, in stukjes
  • 100 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 3 sinaasappels
  • 2 eetlepels sinaasappellikeu

BEREIDING van de Twee kleuren chocolademousse

  1. Smelt de pure chocolade met 50 ml melk al roerend in een kom boven een pan met kokend water. Laat de chocolade iets afkoelen.
  2. Klop de slagroom stijf met 40 gram van de suiker en spatel de helft door de chocolade. Laat de mousse in de koelkast opstijven.
  3. Maak op dezelfde wijze mousse van witte chocolade.
  4. Rasp dunne reepjes schil van de sinaasappels of maak deze met een citrustrekkertje en kook ze 10 minuten in 100 ml water met 60 gram suiker. Laat de schilletjes uitlekken.
  5. Schil de sinaasappels dik (ook het buitenste vel eraf schillen) en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  6. Schep bolletjes chocolademousse in coupes en leg de partjes sinaasappel ertussen. Garneer met de sinaasappelschil.

Tips:

  • Met behulp van twee dessertlepels kunt u mooie eclairs (ovale bollen) maken van de mousse.
  • Als u geen witte chocolade hebt kunt u deze ook vervangen door melkchocolade.
  • Marineer de sinaasappelpartjes (indien gewenst) in de sinaasappellikeur.

Bron: toetjesrecepten.nl