Weense kaneelrol

weense kaneelrol

INGREDIËNTEN

12 personen

3 eetlepels rozijnen
250 gr blanke amandelen
1 mespunt kardemom
1 theelepel geraspte citroen
50 gr suiker
1,5 theelepel kaneel
5 eetlepels slagroom
150 gr amandelspijs

Voor het deeg:
250 gr magere kwark
1 ei
100 gr suiker
6 eetlepels melk
1,8 liter olie
1 eetlepels vanillesuiker
1 mespunt zout
425 gr tarwebloem
1 zakje bakpoeder

BEREIDING van de Weense kaneelrol 

De rozijnen heet afspoelen, droogdeppen en hakken. De amandelen met suiker, citroenrasp, kardemom, kaneel, rozijnen en slagroom mengen. De spijs in plakjes snijden.
De kwark laten uitdruppen en met melk, ei, olie, suiker, vanillesuiker en zout mengen. Bloem met bakpoeder zeven, telkens een eetlepel aan het mengsel toevoegen en tot een soepel deeg kneden. De oven voorverwarmen op 180 gr.
Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een rechthoek van +/- 40 x 25 cm. Aan de lange kant een reep van 2 cm afsnijden. Het deeg op een met boter ingevette bakplaat leggen, amandelspijs en amandelvulling erop leggen.
De lange kanten tot bijna het midden oprollen. De deegreep in vieren delen, dwars over de rol leggen en vastdrukken. In de oven in 50-60 minuten goudbruin bakken.

 

TERUG TAARTEN UIT DUITSLAND

bron:smulweb.nl