Ingrediënten
- 5 dl melk
 - 2 dl slagroom
 - 75 gram suiker
 - 8 gram poedergelatine +50 cl water
 - 100 gram rozijnen in 50 cl rum wellen
 
Bereidingswijze van de rumrozijnen bavaroise
- Week de poeder gelatine in warm water
 - Zet de rozijnen 2 uur van te voren in de rum te wellen
 - Breng de melk met suiker aan de kook ( pan van het vuur nemen)
 - En roer de opgeloste gelatine erdoor, zet de massa in een bak koud water
 - En laat dit afkoelen tot de massa gaat hangen (stijf, lobbig wordt)
 - Klop ondertussen de slagroom stijf, als de massa hangt, de slagroom erdoor roeren
 - Vervolgens de rozijnen er voorzichtig door roeren
 - Giet de bavarois in een nat gemaakte vorm
 - En laat deze 24 uur in de koelkast opstijven
 - Stort de bavarois op een schaal (houd de vorm even onder de hete kraan)
 
Bron:kokenmetkoos.nl
