Rieslingtaart

INGREDIËNTEN

Ingrediënten voor 12 personen

Voor de bodem (goed voor twee taarten)
5 eieren
200 gr bloem
200 gr suiker
1 tlpl bakpoeder
1 elplzonnebloemolie
mespunt zout

Voor de vulling

7 a 8 appels
1/2 liter witte wijn Riesling
7 eetlpl suiker
kaneelstokje
2 pakjes vanille of roomsmaak puddingpoeder
2zakjes vanille suiker
400 cc slagroom
kaneel poeder

BEREIDING van de Rieslingtaart

Oven voorverwarmen op 175 graden. Vorm invetten. 150 gram chocolade in stukken breken. In pan met dikke bodem boter, chocholade en 150 gram poedersuiker op laag vuur laten smelten, regelmatig roeren. Pan van vuur nemen.

Bereidingswijze

Eieren en suiker goed schuimig (lang) kloppenbloem en bakpoeder voorzichtig toevoegen en vervolgens olie en zout.Beslag in springvorm doen en 45 min. op 175? inoven bakken.Na afkoelen bodum halveren (zodat je twee ronde bodums overhoudt en een gaat dan in de vriezer voor een volgende taart)

Intussen appels schillen en in dunne schfjes snijden.Deze met kaneelstokje.suiker en wijn ongeveer 5 min. laten koken
kaneelstokje verwijderen en puddingpoeder volgens gebruiksaanwijzing toevoegen
Appels op biscuitbodum scheppen(in taart rand of springvorm rand) en ongeveer 4 uur laten afkoelen en stijf worden.
Kort voor het serveren stijf geslagen slagroom over de appels smeren
Bestuiven met kaneel.

.

 

TERUG TAARTEN UIT DUITSLAND

bron:mergenmetz.nl