INGREDIËNTEN
- Aantal personen:10
Bereidingstijd van Ispanakli Kek:
60 minuten
Ingrediënten voor Ispanakli Kek:
- 250 gram spinazie
- 125 ml zonnebloemolie
- 3 eieren
- 200 gram witte basterdsuiker
- 16 gram vanillesuiker (2 zakjes van 8 gram)
- 15 gram bakpoeder (1 zakje)
- 200 gram cakemeel
Ingrediënten voor de slagroom:
- 24 gram klopfix (3 zakjes)
- 600 milliliter slagroom (3 pakjes)
Ingrediënten voor de topping:
- 400 gram vlaaifruit kersen
BEREIDING van de Ispanakli kek
- Maak de spinazie schoon, plaats de spinazie in een pan met een beetje water en zet deze op laag vuur voor 15 minuten:
- Als de spinazie klaar is, haal je ze nog even door een zeef:
- Doe de gezeefde spinazie nu in een kom. Dit pureer je met een soepmixer:
- Meng de overige ingrediënten (zonnebloemolie, eieren, basterdsuiker, vanillesuiker, bakpoeder, cakemeel) in een aparte kom.
- En haal ook hier een mixer doorheen:
- Nu voeg je de gepureerde spinazie toe aan het zojuist gemaakte mengsel. Je hebt nu een donkergroen spinaziemengsel:
- Vervolgens mixen we deze uiteraard goed:
- Leg een bakplaat klaar, zorg ervoor dat de bakplaat diepte heeft. Leg er bakpapier overheen.
- Giet het spinaziemengsel in de bakplaat en verspreid het goed over de bakplaat:
- Plaats vervolgens de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 graden voor (ongeveer) 20 minuten.
- Prik voor de zekerheid met een tandenstoker in de cake om te controleren of de cake klaar is (de tandenstoker moet er na het prikken schoon uit komen).
- Laat de cake een tijdje afkoelen.
- Ondertussen gaan we verder met het maken van de slagroom.
- Meng slagroom en klop-fix in een kom:
- En klop dit stijf gedurende enkele minuten met een mixer:
- Snijd daarna de (onderhand afgekoelde) cake in tweeën:
- Neem een vierkante schaal die diep genoeg is voor 2 lagen cake en topping.
- Leg één deel van de cake ondersteboven in de schaal.
- Smeer als vulling de slagroom over dit deel:
- Leg nu het tweede deel van de cake ook ondersteboven over de slagroom:
- En smeer hier weer slagroom overheen:
- Smeer voor de topping het vlaaifruit over de cake:
- Gebruik vervolgens een pizzasnijder om de ispanakli kek in blokjes te delen.
bron:turksekok.nl