INGREDIËNTEN
Voor 4 personen
- Aardappeldeeg
- 140 g bloem
- 70 g boter
- Snufje zout
- 140 g gekookte aardappel (gekookt gewogen)
- Voor de vulling;
- 3 eieren
- ± 60 g kookroom
- ± 80 gram geraspte kaas + wat extra om over de taart te strooien.
- ±100 gram champignons
- 3 (pruim)tomaten
- 1 flinke sjalot.
- 2 teentjes knoflook
- Handje bieslook
- Wat gedroogde oregano
BEREIDING van de Hartige taart met tomaten, champignons & kaas
-
- Verwarm de oven voor 195 °C (hete lucht 20° lager).
- Weeg alle ingrediënten af en zet ze klaar.
- Kook de (geschilde) aardappels met wat zout, laat afkoelen.
- Prak heel fijn of haal ze door een roerzeef. (ik heb ze gewoon fijngeprakt met een vork).
- Zeef de bloem met het zout.
- Rasp de kaas (of koop geraspte kaas)
- Snijd de sjalot en bieslook heel fijn
- Snijd champignons in plakjes
- Snijd de tomaten in plakken
- Pers knoflookteentjes uit.
Bereidingswijze
- Maak het deeg;
- Wrijf eerst de boter door de bloem tot het kruimelig wordt.
- Voeg de fijngeprakte aardappel toe en kneed tot het een samenhangend deeg vormt.
- Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak
- Rol het op de deegroller en zo in de vorm.
- Mocht het breken plak je gewoon het deeg weer vast, geen probleem, je ziet er niets meer van als het gebakken is.
- Prik wat gaatjes in de bodem en zet 10 minuten in de oven.
- Na 10 minuten eruit halen en verdeel eerst de champignons erover.
- Klop de eieren met de kaas, bieslook en knoflook en giet over de taart.
- Giet de kookroom erover.
- Leg de tomaten erop.
- Strooi er gedroogde oregano over en nog wat geraspte kaas.
- Zet in de oven op 195°C voor 15 minuten.
- Verhoog daarna de temperatuur naar 220°C en bak nog voor ± 15-20 min.
- Haal uit de oven en eet de taart warm.
bron:la-cocina.be