Hartige taart met tomaten, champignons & kaas

Hartige taart met tomaten, champignons & kaas

 

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • Aardappeldeeg
  • 140 g bloem
  • 70 g boter
  • Snufje zout
  • 140 g gekookte aardappel (gekookt gewogen)
  • Voor de vulling;
  • 3 eieren
  • ± 60 g kookroom
  • ± 80 gram geraspte kaas + wat extra om over de taart te strooien.
  • ±100 gram champignons
  • 3 (pruim)tomaten
  • 1 flinke sjalot.
  • 2 teentjes knoflook
  • Handje bieslook
  • Wat gedroogde oregano

BEREIDING van de Hartige taart met tomaten, champignons & kaas

    • Verwarm de oven voor 195 °C (hete lucht 20° lager).
    • Weeg alle ingrediënten af en zet ze klaar.
    • Kook de (geschilde) aardappels met wat zout, laat afkoelen.
    • Prak heel fijn of haal ze door een roerzeef. (ik heb ze gewoon fijngeprakt met een vork).
    • Zeef de bloem met het zout.
    • Rasp de kaas (of koop geraspte kaas)
    • Snijd de sjalot en bieslook heel fijn
    • Snijd champignons in plakjes
    • Snijd de tomaten in plakken
    • Pers knoflookteentjes uit.

    Bereidingswijze

    • Maak het deeg;
    • Wrijf eerst de boter door de bloem tot het kruimelig wordt.
    • Voeg de fijngeprakte aardappel toe en kneed tot het een samenhangend deeg vormt.
    • Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak
    • Rol het op de deegroller en zo in de vorm.
    • Mocht het breken plak je gewoon het deeg weer vast, geen probleem, je ziet er niets meer van als het gebakken is.
    • Prik wat gaatjes in de bodem en zet 10 minuten in de oven.
    • Na 10 minuten eruit halen en verdeel eerst de champignons erover.
    • Klop de eieren met de kaas, bieslook en knoflook en giet over de taart.
    • Giet de kookroom erover.
    • Leg de tomaten erop.
    • Strooi er gedroogde oregano over en nog wat geraspte kaas.
    • Zet in de oven op 195°C voor 15 minuten.
    • Verhoog daarna de temperatuur naar 220°C en bak nog voor ± 15-20 min.
    • Haal uit de oven en eet de taart warm.

 

TERUG TAARTEN UIT VENEZUELA

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:la-cocina.be