INGREDIËNTEN
Aantal personen:
- 230g patentbloem –
- zout –
- 115g harde boter –
- 1/8 liter slagroom –
- 5 e melk –
- 3 eieren –
- 75g suiker –
- 2 blaadjes gelatine of 4g poedergelatine –
- 4 e rum of likeur –
- 1 t vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker –
- 4 e poedersuiker –
- 1 banaan –
- droge bonen voor blindbakken
Bereidingswijze van de Engelse taart
1. Doe 200g bloem met zout in een kom.
2. Snijd daarin met twee messen 100g gram koude boter in kleine stukjes.(doe messen vooraf ook in koelkast)
3. Roer er met een mes 6-7 e zeer koude water door tot er geen droge bloem meer te zien is.
4. Bestuif aanrecht en rol deeg licht uit tot een lap.
5. Vouw de deeglap op en leg die afgedekt in de koelkast.
6. Bestrijk een springvorm van 24cm en ook de vervrij papier aan ene kant met boter.
VERDER:
7. Doe de helft van de room met melk in een kom.
8. Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker door de room.
9. Laat het mengsel in de kom onder af en toe kloppen in een waterbad binden.
10. Week intussen de gelatine voor 5-8 min. in veel koud water.
11. Knijp de gelatine goed uit en meng goed door dooiercreme.
12. Roer daar de rum door en laat creme wat bekoelen, maar niet te stevig worden.
13. Verwarm oven voor op 210*C.
14. Rol van de deeg een lap die rondom 4-5 cm groter is dan de bodem van de vorm en druk de deeg stevig tegen de bodem en rand van de vorm.
15. Leg daar de papier in verdeel droge peulvruchten bovenop.
16. Maak deeg gaar in oven.
17. Neem naar 20 min. bakken de hulpvulling en papier weg en laat deeg mooi van kleur worden.
18. Laat taartbak afkoellen.
19. Klop de eiewitten stijf met een paar korrels zout.
20. Spatel het eiercreme, het eiewit en de room door elkaar en vul de koude taartbak ermee. 21. Garneer de taart met door poedersuiker gerolde plakjes banaan.
Serveertips
Tot slot kunt u het nog afgarneren met fijne kandijsuiker of met grove kristalsuiker waardoor wat oploskoffie is gemengd. Natuurlijk kunt u ook de melkchocolade raspen, de gebakjes aanstrijken en ze met de rasp aanzetten.
TERUG TAARTEN UIT GROOT-BRITTANNIË / IERLAND
bron:smulweb.nl