Pastiera napoletana

Pastiera napoletana taart maken taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Je kan de pastiera best enkele dagen van te voren klaarmaken. Fris bewaard blijft ze een week goed.
Tarwevulling :1 kg tarwekorrels – 1 nootje boter – 1 l melk – 4 lepels suiker – de schil van een halve appelsien – 2 zakjes vanille

 

Week de tarwekorrels 24-36 uur in water, dat je regelmatig ververst. Kook ze dan minstens 4 uur in de melk met de appelsienschil, boter, suiker en vanille, tot de korrels opengaan en de melk verdampt is. Je hebt dan een smeuïg mengsel.

Vulling : 1 kg verse ricotta – 80 gr suiker _ 14 eieren – tarwekorrels, zoals hierboven bereid, een snuifje kaneel, 3 zakjes vanillesuiker – sukade (gekonfijte schil van de cedraat , een soort grote citroen) of van een citroen
Klop de eierdooiers met de suiker. Klop de eiwitten tot sneeuw. Zeef de ricotta en voeg alles samen, ook de tarwe en de rest van de vulling.

Deeg : Meng 1/2 kg bloem met 3 eieren, 2 eierdooiers, 50 gr boter, 1 lepel suiker. Meng goed dooreen tot je een soepel deeg hebt en laat een half uur rusten in de koelkast.

BEREIDING van de Pastiera napoletana

Je rolt 2/3 van het deeg uit en bekleed er de bodem en rand van een taartvorm van 24-25 cm diameter mee. Giet er de vulling in.
Met de rest van het deeg snijd je linten van 2 cm breed, die je kruiselings op de taart legt.
Bak de taart in een oven van 180°C gedurende 1 uur of meer. De vulling moet volledig uitgedroogd zijn en het deeg lichtbruin.
Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

.

 

TERUG TAARTEN UIT ITALIË

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:italiaanse-nagerechten.skynetblogs.be