INGREDIËNTEN
Aantal personen: 9
- 150 gr suiker
 - 2 eetlepels maïzena
 - 500 gr rabarber, gesneden
 - 1 eetlepel water
 - 15 gr boter, in klontjes
 - 1 theelepel kaneelpoeder
 
- De bovenlaag
 - 125 gr witte bloem
 - 1 eetlepel suiker
 - 1 1/2 theelepel bakpoeder
 - 1/4 theelepel zout
 - 50g boter
 - 60 ml melk
 - 1 ei, losgeklopt
 - 2 eetlepels suiker
 
BEREIDING van de Rhubarb cobbler
- De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een vierkante ovenschaal van 23 cm licht invetten.
 - In een sauspan 150 gr suiker en maïzena vermengen. Rabarber en water toevoegen, aan de kook brengen en al roerend 1 minuut laten koken. Overscheppen in de ingevette ovenschaal. 15 gr klontjes boter en kaneel erover verdelen.
 - Bloem, 1 eetlepel suiker, bakpoeder en zout in een middelgrote kom zeven. Boter erdoor wrijven tot een grof kruimeldeeg ontstaat.
 - In een kopje melk en ei vermengen, aan de droge ingrediënten toevoegen en tot een vochtig deeg roeren. Met een theelepel over de rabarbarmix verdelen en bestrooien met suiker.
 - 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken, tot de bovenkant krokant en lichtbruin is.
 
TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNIË / IERLAND
bron:Allrecipes
