Shepherd’s pie met filodeeg

Shepherd's pie met filodeeg , Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 4

  • 500 g mager ontbeend lamsvlees (bijv. lamsbout), vetrandjes verwijderd en in blokjes van 2 cm
  • 2½ eetl. bloem
  • 2½ eetl. plantaardige olie
  • 250 g hele sjalotten, gepeld
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 4 wortels, geschrapt en in dikke plakjes
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes
  • 1¼ dl rode wijn
  • 3½ dl groentebouillon
  • 1 eetl. worcestersaus
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 1 bouquet garni (takjes peterselie, tijm en laurier, in een bosje samengebonden)
  • 2 preien, in de lengte gehalveerd en in ringen gesneden
  • 2 eetl. peterselie, fijngesneden
  • 3 vellen filodeeg (totaal ca. 135 g)
  •  

    Bereiding van de Shepherd’s pie met filodeeg

  1. Schep de blokjes vlees om met de bloem. Verhit 1½ eetl. van de olie in een grote, ovenbestendige braadpan op middelhoog vuur en braad het vlees in gedeelten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan op een bord.
  2. Voeg de sjalotten toe aan de pan en bak ze onder regelmatig omscheppen 5-8 min. tot ze licht kleuren. Meng er de knoflook, wortels en bleekselderij door.
  3. Schenk de rode wijn erbij, draai het vuur wat hoger en laat de wijn bijna volledig verdampen. Voeg de bouillon, worcestersaus, mosterd en het bouquet garni toe. Doe de blokjes vlees met het uitgelopen vleesvocht er weer bij. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat afgedekt 20 min. sudderen.
  4. Schep de preiringen erdoor en laat het mengsel afgedekt nog 10 min. sudderen. Voeg zout en peper toe. Verwarm de oven voor op 190°C.
  5. Verwijder het bouquet garni. Schep het vlees-groentemengsel in een ovenschaal van 1¾ l inhoud en schep de peterselie erdoor.
  6. Snijd het filodeeg in vierkantjes van ca. 9 à 12 cm, afhankelijk van het formaat van de vellen. Kwast deze aan één kant licht in met een beetje van de resterende olie, verfrommel ze iets en schik ze met de ingevette kant naar boven op de vulling. Bak de pie 25-30 min in de oven tot het deeg goudbruin en knapperig is.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNIË / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes