Welsh cake

Welsh cake , Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 20

  • 650 ml water
  • 425 gr rozijnen (sultanas)
  • 4 tl baksoda
  • 340 gr zachte boter
  • 300 gr basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 el stroop
  • 1 el vanille-extract
  • 1/8 tl zout
  • 500 gr bloem

 

Bereiding van de Welsh cake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius/Gasovenstand 4. Vet twee cake blikken (23x12cm) licht in.
  2. Doe het water en de rozijnen in een middelgroot pannetje en breng aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat het nog 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur, roer de baksoda erdoor en laat het afkoelen.
  3. Meng in een grote kom de boter en suiker goed door elkaar. Blijf onder voortdurend roeren de eieren hier een voor een doorheen. Roer de stroop, vanille-extract en zout erdoor. Voeg de bloem toe en tenslotte het rozijnenmengsel en roer alles goed door elkaar. Verdeel dit mengsel over de twee cakeblikken.
  4. Bak 50-60 minuten in een voorverwarmde oven. Als je een prikker in de cake steekt en deze komt er droog uit, dan is de cake klaar. Laat de cake in het blik zitten totdat ze volledig afgekoeld zijn. Serveer de cake op op kamertemperatuur.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNIË / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes