INGREDIËNTEN
Aantal personen: 12
- 4 wortels, geschild en geraspt
- 2 appels, geschild, klokhuis verwijderd en geraspt
- 175 gr rozijnen (eventueel)
- 125 gr paneermeel
- 200 gr bloem
- 1 dessertlepel bakpoeder
- 1 dessertlepel kaneelpoeder
- 1 tl baksoda
- 1 tl zout
- 1 tl gemalen nootmuskaat
- 1 theelepel pimentpoeder (allspice)
- 150 gr boter
- 100 gr basterdsuiker
- 4 eieren
Bereiding van de Christmas cake carrot apple
- Wortels, appels, rozijnen en paneermeel in een kom vermengen. Bloem, bakpoeder, kaneel, baksoda, zout, nootmuskaat en pimentpoeder in een apart kommetje zeven. Boter, suiker en eieren in een aparte, grote kom romig opkloppen en door het bloemmengsel roeren. Wortelmix toevoegen en goed mengen. Het beslag in en licht ingevette cakevorm van 2 liter schenken.
- Een stoomrek in een grote, diepe pan zetten. De cakevorm op het rekje zetten en voldoende water toevoegen tot het niveau tot 2/3 van de cakevorm reikt. De pan op middelhoog vuur aan de kook brengen, het vuur laag zetten, de pan sluiten en 2 uur en 45 minuten laten sudderen. Voeg af en toe wat water toe om het niveau stabiel te houden. De cakevorm uit de pan nemen, 10 minuten laten afkoelen, de cake uit de vorm halen en op een bord zetten.
TERUG TAARTEN UIT GROOT-BRITTANNIË / IERLAND
bron:Allrecipes