Custardtaart met frambozen

Custardtaart met frambozen, Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 8

HET DEEG:
5 plakjes bladerdeeg (uit de diepvries)-
4 eetlepels donkere basterdsuiker-
geraspte schil van 2 citroenen-
1 ei-
DE CUSTARD:
9 grote eieren-
5 eetlepels witte basterdsuiker-
6 zakjes vanillesuiker-
schil van 1 1/2 sinaasappel-
1 l slagroom-
DE KARAMEL:
7 eetlepels kristalsuiker-
5 eetlepels water-
EN VERDER NOG:
300 g frambozen-
boter om in te vetten-
bloem om te bestuiven-
poedersuiker

Bereiding van de Custardtaart met frambozen

HET DEEG: Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de springvorm in met boter en bestrooi hem met bloem. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, vergeet niet het plastic er af te halen!!! Plastic taart is niet al te lekker… Bekleed de springvorm met bladerdeeg en strooi de basterdsuiker en het citroenrasp er op. Stop je taartbodem in de oven en bak het 20 min. (het kan ook iets langer of korter zijn, bak gewoon tot je deeg goudbruin is). Maak intussen de custard. DE CUSTARD: Klop alle spullen voor de custard behalve de slagroom in een kom door elkaar. Verhit de room in een pan tot hij bijna kookt en giet hem dan bij de rest. Klop alles 1/2 minuut zo hard dat het net niet door de kamer vliegt. Doe het mengsel weer in de pan op half hoog vuur. Roer de hele tijd en kook je custard tot hij zo dik is als yoghurt. Haal je taartdeeg uit de oven en giet de custard er in. DE KARAMEL: Doe de suiker en het water in een pan. Breng het aan de kook en roer tot het goud bruin is. Zet het vuur uit. DE REST: Doe nu wat je zelf wil: druppel eerst de karamel over de taart en doe dan de frambozen er op, of gooi de frambozen eerst op de taart en giet de karamel daarover. In ieder geval, als de karamel en de frambozen er op zitten, zet je je taart in de koelkast en laat je hem 2 uur opstijven. Als je hem gaat eten bestrooi je de taart met een dikke laag poedersuiker. Echt lekker!!!

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNIË / IERLAND BEZOEK ONZE WEBSHOP bron:Allrecipes