Bevroren kerstpudding

Bevroren kerstpudding, Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 12

  • 30 gr ontpitte pruimen, fijngehakt
  • 30 gr gedroogde abrikozen, fijngehakt
  • 30 gr gekonfijte kersen, fijngehakt
  • 30 gr sultana rozijnen, heel
  • 30 gr krenten
  • 30 gr gedroogd fruit
  • 60 gr rozijnen, in stukjes
  • 1/2 theelepel piment
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 sinaasappelen, schil geraspt en het sap
  • 3 eetlepels cognac
  • 30 gr amandelen, grof gemalen
  • 30 gr hazelnoten, grof gemalen
  • 30 gr walnoten, grof gemalen
  • 600 ml slagroom
  • 3 eiwitten
  • 3 eetlepels basterdsuiker

 

Bereiding van de Bevroren kerstpudding

  1. Meng alle vruchten met piment, kaneel en de geraspte schil van de sinaasappels. Giet het sinaasappelsap en de cognac erover.
  2. Strooi de noten erover – Niet roeren. Dek af en laat gedurende 8 uur staan.
  3. Laat een bakvorm met een inhoud van ong. 1,5 liter in de diepvries koud worden.
  4. Roer voorzichtig het fruit samen en vang het sap op door het fruit boven een vergiet uit te gieten boven een kom.
  5. Voeg de slagroom toe aan het sap en klop stijf.
  6. Roer dit vervolgens door het fruit-en notenmengsel.
  7. Klop de eiwitten met daardoor de suiker stijf in een aparte kom.
  8. Roer door het roommengsel.
  9. Schep het vervolgens in de bakvorm.
  10. Dek af met folie en zet 10 uur in de diepvries.
  11. Draai hem voor het opdienen op een bord, haal het uit de bakvorm en zet weer terug in de diepvries.
  12. Serveer direct uit de diepvries.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNIË / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes