Monchou Paastaart

Monchou Paastaart

INGREDIËNTEN

porties: 6deeg:
4 eieren
100 gram fijne kristalsuiker
zout
80 gram bloem
20 gram
vulling:
2 kuipjes MonChou Zacht & Luchtig
50 gram witte basterdsuiker
125 ml slagroom / 50 gram witte chocolade, geraspt
50 gram melkchocolade, geraspt / 4 eetlepels hazelnootpasta
1 eetlepel gehakte pistachenootjes / kuikentjes

BEREIDING van de Monchou Paastaart

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een springvorm (22 cm) in met boter en bestuif het met bloem. Schud de overtollige bloem eruit. Klop de eieren met de suiker en het zout au bain marie in 10 minuten dik en romig. Neem de kom uit het waterbad. Zeef de bloem en in delen boven het eimengsel en spatel het er luchtig door. Schep het beslag in de vorm en bak het in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart even afkoelen en verwijder dan de rand. Laat de taart helemaal afkoelen alvorens deze te gaan vullen. Meng de MonChou met de basterdsuiker. Klop de slagroom stijf en spatel deze door de MonChou.
    Snijd de taart 2 keer overlangs doormidden. Smeer op de onderste laag ¼ deel van het MonChou mengsel en strooi er de helft van het witte en melkchocolade schaafsel over. Leg de tweede laag erop en besmeer deze met de hazelnootpasta. Leg de bovenste laag op de taart. Besmeer de bovenkant en de rand met het MonChou mengsel. Strooi er de rest van de chocolade en de gehakte pistachenootjes over. Garneer met kuikentjes.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN

bron ± monchou.nl