Paastaart met advocaat

Paastaart met advocaat

INGREDIËNTEN

porties: 6

– biscuitbodem van 25 cm doorsnee
– 250 ml slagroom
– 1 zakje klopfix
– 2 theelepels suiker
– 200 ml advocaat
– 12 (advocaat)paaseitjes
– half pak vlokken

BEREIDING van de Paastaart met advocaat

Maak de biscuitbodem. Dat kun je doen met een bakmix uit de winkel of door hem zelf te maken. Ik heb het ook al eens beschreven bij het recept voor Mix’match verjaardagstaart. In ieder geval heb je een afgekoelde biscuitbodem nodig, die je met een scherp lang mes in twee lagen snijdt.

Dan klop je de slagroom met de klop-fix, suiker en advocaat goed stevig. 1/3 daarvan smeer je op de onderste laag biscuit. Dan leg je de tweede laag erop. Strooi de vlokken in een diep bord. Besmeer nu de zijkanten met de slagroom. Til de taart op met behulp van een spatel en pak hem beet met een hand onder en een hand boven. Druk de zijkanten in de vlokken door de taart door je handen te laten roteren.

Leg de taart op je presenteerbord. Druk eventueel nog wat vlokken op de zijkant. Besmeer de bovenkant met de rest van de slagroom. Versier nu naar eigen inzicht met eitjes of andere chocoladegarnering. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN

bron:goddelijkehuisvrouw.nl