INGREDIËNTEN
porties: 6
Voor de biscuittaart:
- 6 eieren
- 180 gram suiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 30 gram maïzena
- Snufje zout
Voor de vulling:
- 2 bakken mandarijntjesmousse (Mona)
- 1 blikje mandarijntjes
Voor de decoratie:
- 150 ml. slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger
- 2 eetlepels suiker
- 500 gram gele marsepein of fondant
- 200 gram witte marsepein of fondant
- 100 gram groene marsepein of fondant
- 100 gram bruine marsepein of fondant
BEREIDING van de Paastaart met frisse mandarijntjesvulling
Verwarm de eieren au bain-marie of in de magnetron tot 30 graden. Verwarm de oven voor tot 175 graden. Doe de verwarmde eieren met de suiker in de keukenmachine (spoel de kom eerst om met heet water) en klop 10 minuten tot de suiker is opgelost. Spatel voorzichtig het bakmeel, de maïzena, het zout en de citroenschil door. Schep het beslag in de bakvorm en bak de biscuittaart 35 tot 45 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is. Zet hem dan op een taartrooster om af te koelen en stort hem voorzichtig op je werkblad.
Bekleed een rond schaaltje met vershoudfolie. Snijd de afgekoelde biscuittaart in lange repen van ongeveer 1 centimeter dik. Vorm een laag van cakerepen in het kommetje. Zorg dat de cake precies tot de rand komt. Gebruik zoveel mogelijk lange stukken. Bestrijk met een laag mousse. Laat de mandarijntjes uitlekken en druk ze op een afstand van 3cm van elkaar in de mousse. Bekleed dit weer met een laag cake. Druk het een beetje aan. Bestrijk weer met mousse en mandarijntjes. Herhaal dit totdat de kom helemaal gevuld is en eindig met een laag cake. Leg er een taartkartonnetje op en pak in met vershoudfolie. Laat de taart in de koelkast een paar uur of tot de volgende dag inklinken.
De decoratie:
Zet de taart omgekeerd op je werkblad en verwijder voorzichtig de vorm. Klop de slagroom met de slagroomversteviger en de suiker stijf. Smeer de verstevigde slagroom met een paletmes in een dunne laag over de boltaart. Zo plakt de marsepein goed aan de taart. Rol de marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Draai de marsepein regelmatig om te voorkomen dat ie aan je werkblad blijft plakken. Doe voorzichtig je handen eronder en laat de marsepein op je polsen rusten. Leg de marsepein voorzichtig op de taart. Strijk glad door met je hand vanuit het midden rondjes naar beneden te maken. Snij de overtollige marsepein weg.
Voor de decoratierand heb je een creative plaque cutter (6,5 cm.) nodig. Rol de witte marsepein/fondant uit tot 2 mm en steek er 10 stuks uit. Snij ze met een scherp mes precies doormidden. Bevestig ze met een beetje slagroom of water aan de onderkant van de boltaart. Rol de overige marsepein/fondant uit en steek er naar keuze blaadjes, bloemetjes en vogeltjes uit. Bevestig ze in een patroon naar keuze op de taart. Eet smakkie en fijne Pasen!
TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN
bron:toetjesentaarten.nl