INGREDIËNTEN
porties:
– 1 ei
– 10 halve amandelen
– 10 geconfijte vruchtjes
– 300 g amandelspijs (Dr. Oetker)
– 1 pak Koopmans (Roomboter)bladerdeeg
BEREIDING van de Mini amandelstaaf
1 Verwarm de oven voor.
2 Meng de amandelspijs met losgeklopt ei tot dit goed rolbaar is.
3 Maak tien rolletjes amandelspijs van 10 cm lang en leg deze op de plakjes Roomboterbladerdeeg.
4 Rol het bladerdeeg op en druk de zijkanten dicht.
5 Leg de staafjes met de sluiting naar beneden op de bakplaat met bakpapier.
6 Bestrijk de staafjes met losgeklopt ei.
7 Leg op elk staafje 2 halve geconfijte vruchtjes of 2 halve amandelen.
8 Bak de amandelstaafjes goudbruin en gaar.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN SINTERKLAAS
bron:receptenjvandaag.nl