Kransekake op zijn Noors

Kransekake op zijn Noors

 

 INGREDIËNTEN

 porties

 

  • 600 gram amandelen
  • 500 gram poedersuiker
  • 3 á 4 eiwitten
  • Griesmeel, de vormen worden met een dun laagje griesmeel bestrooid

Ingrediënten voor het suikerglazuur:

  • 1 eiwit
  • 100 gram poedersuiker

Benodigdheden:

  • Speciale vormen in diameter oplopend.

Bereiden van de Kransekake op zijn Noors

De amandelen malen
Voeg het poedersuiker toe en daarna het eiwit
Kneed dit tot een zacht deeg, eventueel wat meer eiwit toevoegen
Rol het deeg in lange slierten
Vet de vormen in, strooi hier griesmeel in
Vul de vormen met het deeg
Bakken:
Temperatuur oven 200 graden
Bak de kransen gedurende ongeveer 15 minuten op een bakplaat
Laat de kransen afkoelen voor je ze uit de vormen haalt


Het glazuur
Meng voor het glazuur de eiwitten en de poedersuiker tot een dikke massa
Plak de kransen met wat glazuur op elkaar, tot een piramide ontstaat
en spuit het glazuur in een dun zigzagpatroon op elke krans
De top kun je versieren met vlaggetjes of chocolade

TERUG NAAR  TAARTEN UIT SCANDINAVIË

 

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:plazilla.com