Bløtkake med marsipanlokk/marsipankake

Bløtkake med marsipanlokk/marsipankake

 

 INGREDIËNTEN

 porties

Bodem:
200 g Zachte roomboter
2 ½ dl. Suiker
4 Eieren
½ Citroen (zowel de schil als het sap)
1 dl. Koksroom
3 dl. Bloem
½ dl Maisena
1 ½ Theelepel bakpoeder

Vanillecreme:
2 dl Melk
1 Theelepel vanillesuiker
2 Eidooiers
1 ¼ Eetlepel suiker
½ dl Slagroom

Vulling:
1 ½ dl Vruchtenjam naar keuze (ik doe zelf meestal aardbei/frambozen
4-5 dl Slagroom (geklopt)

Top: (dit vind ik het moeilijkste gedeelte Tong uitsteken )
300 gr. Marsepein
Poedersuiker
Wat je verder leuk vindt op een taart

Bereiden van de Bløtkake med marsipanlokk/marsipankake

Bodem:

Roer de boter en de suiker door elkaar zodat het luchtig wordt, meng stuk voor stuk de eieren erdoor. Meng het meel en de bakpoeder en zeef het door het deeg. Voeg de (geraspte) citroenschil en het sap toe en meng dit door het deeg, samen met de koksroom. Goed mengen en dan in een ingevette vorm gieten. Bak de bodem 30-35 min. op 175 ° in een vorm van 24 cm. op het onderste rooster. Daarna af laten koelen op een rooster, als je de bodem af en toe keert wordt hij luchtiger.

Vanillecreme:

Roer de dooiers en de suiker goed door elkaar en voeg de melk toe. Verwarm het mengsel zodat het dik wordt, maar het mag niet koken!! Koel vervolgens het mengsel af, bijvoorbeeld in koud water. Roer het af en toe om, zodat je geen velletjes krijgt. Klop de slagroom en meng de slagroom door het roommengsel. Voeg de vanillesuiker toe voor de smaak.

Vulling:

Snijd de afgekoelde bodem in 3 aparte bodems. Smeer op de onderste bodem jam en leg de volgende bodem erop. Verdeel hier de vanillecrème over, en daarop wat slagroom. Leg de laatste bodem hierop en verdeel de rest van de crème over de hele taart, ook aan de zijkanten

Topping:

Om de taart af te sluiten moet je wat poedersuiker op de marsepein strooien: dan blijft het niet zo plakken. Rol nu de marsepein uit in een rond vlak dat iets groter is dan de taart zelf. Schud overbodig poedersuiker eraf en rol de marsepein over de deegroller, dan kun je het makkelijker over de taart rollen. Verdeel nu de marsepein over de taart en snijd overbodig marsepein weg. Je kunt het als het goed is nog een beetje vormen met je vingers als het niet precies lukt.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT SCANDINAVIË

 

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:plazilla.com