Eierpunch Botercreme

Eierpunch BotercremeIngrediënten:

Eierpunch

  • 50 g poedersuiker
  • 4 eieren
  • 1/2 tl vanille-essence
  • 1 l koffieroom of volle melk
  • 6 el rum (of 3 el rum-extract)

Eierpunch Botercreme

  • 450 gr poeder suiker
  • 1/2 cup eierpunch
  • 1 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1/2 tl gemalen verse nootmuskaat
  • 1/2 cup melk
  • 1/8 to 1/4 tl zout
  • 1/2 tl vanille extract
  • 225 gr zachte boter (in kleine dobbelsteentjes gesneden)
  • 1/2 cup soja boter (in kleine dobbelsteentjes gesneden)

Bereiding van de Eierpunch Botercreme

Eggnog recept

  • Mix in 30 seconde in de beslagkom de poedersuiker, eieren en het vanille-extract tot een zachte en gladde massa.
  • Verhit de helft van de koffieroom of melk langzaam tot er belletjes beginnen te verschijnen langs de rand van de pan.
  • Voeg de hete room al mixend op de laagste stand bij het eiermengsel. (pas op voor de hete spetters)
  • Mix het mengsel nog een kleine 20 seconde tot het schuimig begint te worden.
  • Giet het mengsel samen met de andere helft van de room of melk in het pannetje en verwarm het 5 minuten al roerend op de laag pitje.(Niet aan de kook brengen, ivm schiften)
  • Haal de pan na 5 minuten van het vuur een roer de rum of het rum extract door de eierpunch.
  • Voor de eierpunch botercreme heb je 1 cup oftewel 2,5 dl nodig, de rest kun je als warme drank serveren, vergeet dan niet, elke beker te voorzien van een grote toef slagroom en een klein beetje nootmuskaat!
  • Laat de eierpunch voor de botercreme heel goed afkoelen.

Eggnog frosting maken

  • Mix op de laagste snelheid de poedersuiker, gemalen kaneel, nootmuskaat, zout, vanillesuiker, melk en de afgekoelde eierpunch tot een gladde massa.
  • Voeg beetje bij beetje de boter toe voeg vervolgens de soja boter toe en mix het geheel in 10 minuten op de hoogste snelheid tot een gladde en zachte creme.
  • Maak een schone theedoek nat onder de kraan en wring hem daarna goed uit, wikkel de beslagkom in de vochtige theedoek en zet de botercreme nu eerst een half uur in de koelkast zodat deze opkan stijven.
  • Hierna kun je de botercreme gaan gebruiken.

Terug naar de BOTERCRÈME RECEPTEN

Bron:cupcakesenmuffins.nl