INGREDIËNTEN
Porties: 4
- 0.5 liter sterk koffie
- 6 – ei-witten
- 6 – ei-dooiers
- 200 ml slagroom
- 200 gr poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 12 chocolade koffie boontjes
BEREIDING van de Koffie-Mousse
- Voeg 125 gram poedersuiker bij de eidooiers en klop het mengsel totdat het licht van kleur en schuimig is.
- Meng de koffie door deze crème, de slagroom en de vanillesuiker. Roer het goed door elkaar.
- Doe het mengsel in een pan en verwarm het zachtjes onder voortdurend roeren totdat de crème dikker wordt.
- Haal dan de pan onmiddellijk van het vuur en laat onder af en toe roeren afkoelen.
- Klop de eiwitten en als ze schuimig beginnen te worden voeg dan langzaam de rest van de suiker toe.
- Klop totdat ze zeer stijf zijn.
- Spatel 2 derde deel van de eiwitten voorzichtig door de volledig afgekoelde crème.
- Verdeel de mousse over 4 hoge glazen en zet ze 4 uur in de koelkast.
- Schep er voor het opdienen het achter gehouden stijf geklopte eiwit op en leg daar 3 chocolade koffieboontjes boven op
Bron: AH.nl