INGREDIËNTEN
porties: 8
- 5 plakken bladerdeeg
- 3 grote uien
- 50 gram boter
- 3 eieren
- 1 dl koffieroom
- 150 gram geraspte oude kaas
- 2 tomaten
- 1 tl paprikapoeder
- tabasco
- peper en zout
BEREIDING van de Vegetarische uien taart
De taart:
Begin met het snijden van de uien in ringen en in de boter zachtjes bakken. In kom eieren met de room loskloppen en dan de paprikapoeder,peper,zout,paar druppels tabasco toevoegen zodat de taart niet zo vochtig is. Tomaten halveren, vocht en zaadjes verwijderen en in plakjes snijden. Ovenschaal bekleden met deeg, met vork er gaatjes in prikken en bestrooien met beetje paneermeel. Oven voorverwarmen op 200 graden.
3/4 deel van uienmengsel in ovenschaal scheppen. Eimengsel erover schenken. Glad strijken. Garneren met tomaat en de rest van de uien.
In het midden van oven in 50 min. gaarbakken !”
bron:toetjesentaart.nl